Företaget

Företaget

Examinerad hovslagare blev jag 1994, både i Sverige via hovslagarskolan i Skara och i USA via Eastern School of Farriery, Virginia. Jag har gjort SHF:s fortbildningsblock med godkända resultat samt är av Jordbruksverket godkänd hovslagare. Detta innebär att jag ingår i gruppen djurhälsopersonal och får arbeta både med friska och sjuka hästar.

Arbetet som klinikhovslagare på ATG-kliniken Jägersro (numera Jägersro Hästklinik) mellan 1996 och 2016 har gett mig stor erfarenhet av olika sorters sjukbeslag. Jag blir fortfarande ofta remitterad hästar från kollegor och veterinärer.

Om mig

Jag är gotlänningen som hamnade och rotade mig drygt 20 år i Skåne. Sedan september 2019 är adressen återigen Gotland. Redan i tonåren blev hästar något jag kom att fascineras av, vilket har hållit i sig genom åren.

Idag har jag sju hästar och tillbringar mycket av fritiden med dem. Min hästkarriär startade i sadeln, men när jag gick skogskörningskurs på Wången 1984 fick jag upp ögonen för hur roligt körning är.

Även mitt intresse för hovslageri väcktes på Wången, där vi på kurserna fick inblick i hovens funktion och anatomi. 1992 började jag på hovslagarskolan i Skara.

Företagets historik

Efter hovslagarexamen 1994 grundade jag mitt företag.

Januari 1995 fick jag anställning som hovslagare för Odd Granlid på Flyinge Smedjan HB och flyttade då till Skåne. Senare samma år blev jag utnämnd till årets hovslagare.

I början av 2000 ombildades min firma till AB. Nuvarande inriktning och namn, Thomsson Hovslageri & Körning, fick företaget i början av 2011.

Jag fortbildar mig kontinuerligt och har varit på kurser och konferenser i bl a USA, Tyskland, Storbritannien och Australien. Jag har genomfört kurser hos E.L.P.O – Equine Lameness Prevention Organization

  • Natural Balance-skoning, LS-HMC Live Sole – Hoof Mapping; Penrose, USA
  • CNBBT Certified Natural Balance Barefoot Trimmer
  • CNBF Certified Natural Balance Farrier
  • Certified Lameness Specialist Penrose, USA