SM i Skogs och Brukskörning

Dingle Naturbruks gymnasium stod som värdar för JUF’s arrangemang ”SM i Skogs- Bruks körning samt Bruksridning” i år i helgen som gick 21-22/7.

Ett trevligt arrangemang med några saker som kan göras bättre, men så är det väl för det mesta.

Jag och min far kom fram sent på fredag eftermiddagen efter en ca 6 tim resa från Löberöd, hästarna mådde prima efter resan. Nu var vi alltså på plats så då gäller det att hitta var hästarna och vi skulle bo, här var första mindre braiga sak, det var hur långt som helst mellan stall boende för oss och själva tävlings banorna, så vi gick flera mil under helgen. Nästa gång skall det me cyklar!

Vi fick dock uppleva en helg med bra väder trevliga medtävlande och besökare och bra domare fram för allt i Skogskörningen.

Hur gick det då? Jo det gick bra Luringen som jag startade i Skogs körningen var så himla duktig, sen kan han han ju inte belastas för att jag inte vägleder honom bättre, därför petade vi ner några pinnar för mycket. En sak vi behöver träna särskilt på till en annan gång dock är att Luringen måste bli mycket bättre på att lyfta benen högt. På sista stationen som kallas lång-stocken hade de lagt en rivings-bar stock som hästen och jag skulle över och lång-stocken under, det förstod dock inte Luringen vad det var för mening med att lyfta benen sååååå högt utan vispade ner den med första bästa fram ben!!

I brukskörningen startade jag med Boyar, han gick bra och jag är nöjd. Behöver träna honom på att bli lugnare och gå i en bättre form, han blir lätt spänd och jobbar då i för hög form.

Resultaten hittar ni här.

Jag är på det hela taget nöjd med mina resultat i både Skogs och Bruks körningen, men vill lyckas ännu bättre nästa år, om jag nu lyckas kval förstås.

Far startade i Bruks körning med min utlånade Luringen, de verkade gilla varandra men han missade tyvärr en port och blev därmed utesluten. Så kan det gå, i bland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *