Premiering

På söndag 15/7 är det sommar premiering i Önnestad och jag har anmält tre hästar Lillebror, Glind och Elvis. Jag tyckte när jag anmäld den 15/6 att det är ju lugnt men nu när det närmar sig undrar jag hur jag tänkte.

Det hade väl varit ok om man inte samtidigt behöver sko hästar och klippa gräs som hästarna behöver tränas inför uppgiften, Lillebror och Glind skall i och för sig ”bara” visas vid hand, men det skall gå med bett och ”hingstkedja” vilket jag finner lite märkligt på en 1-åring. Sådana är dock reglerna så det är väl bara o träna, igår började jag med ”småttingarna” de blev verkade om hovarna alltid lika kul och göra vid sina egna hästar borde dock kanske gör det lite oftare. Sedan fick de en introduktion i att ha bett i munnen, vilket de verkade tyck vara ett onödigt påhitt men det gick riktigt bra, så det ordnar sig nog.

Elvis skall göra ett Körbarhets intyg (KBI), det innebär att man i skritt skall köra en bana med vagn där några olika moment blir bedömda, det har ju känts som det var länge till den 15/7 men nu är det bara några dagar kvar! Jag har tagit det lugnt med hans inkörning, hade ju en plan i vintras att han skulle vara körd till våren så han kunde hjälpa till med gräsklippning men se så blev det nu inte. Konstigt att det inte blir av på riktigt förrän man har ett riktigt måste framför sig.

I lördags blev det premiär tur med två-hjulig vagn, det gick som jag hade hoppats riktigt bra och igår söndag gick det ännu bättre, så nu gäller det att träna så han kan dra en fyr-hjulig vagn på söndag. Som det känns nu kommer det att gå mycket bra, han lyssnar och litar fint på vad jag ber honom om.

Saknar ofta en x-tra hjälpande person när man skall göra saker med hästarna, de har ju blivit så många med åren, nu är de fem till antalet. Min dröm har ju länge varit att jag skall kunna köra allihop samtidigt i olika anspänningar, nu närmar det sig och det känns kul men som sagt jag skulle vilja hitta en person som skulle vara intresserad av att hjälpa till. Det kommer säkert att lösa sig med det också när det passar in liksom.

En reaktion på “Premiering

  1. Åhå, ska väl kunna ordnas medhjälpare till en sådan rolig sak som att köra nordsvenskar i spann!? Lycka till med premieringen, det går säkert alldeles utmärkt för er.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *