Pingsthelgen 2012

Så var denna helg lagd till historien.

Lördagen började tidigt och slutade väldigt sent. Kl.10.00 stod vi redo på Storatorg i Eslöv anlitade av Eslövs stadskärneförening för att köra gäster som var på Eslövs vårmarknad, tyvärr så för man ju säga att uppslutningen inte var den bästa. Men hästarna skötte sig fint.

Hemkomna från Eslöv stod det mat och vila på schemat, och vid 18 tiden stack jag och hästarna på en ”kvällsklippning” i Torups Slottspark, denna klippning var planerad till fredagen innan, men av olika omständigheter strulade det till sig så jag kunde inte åka iväg. 23,45 checkade hästarna in igen. Absolut inte optimalt, men ibland kör saker o ting bara ihop sig fullständigt och har man tagit på sig uppdrag är det ju bara att lösa dem.

06,15 söndag morgon serverades hästarna frukost, för denna dag var det dags att företräda Föreningen Skogshästen vid Alnarpsdagen. En trevlig dag blev det tillsammans med några av föreningens medlemmar då vi tillsammans hjälptes åt att prata om vad Föreningen står för för de besökande som letat sig ut till vår ”monter”, som om man hade fått önska sig något kunde varit förlagd något närmare den lite större publiken. Men det är ju alltid lätt att komma med tyckanden i efterhand, skall vi delta fler gånger och nu när vi vet lite hur arrangemanget fungerar så kan vi göra förbättringar till nästa gång.

Vi visade gräsklippning med häst och körning i par, Ivan Varga kom med sin sopvagn som han kör med på Rosengård i Malmö för dagen utrustad med bänkar i så besökande kunde erbjudas en åktur för en mindre penning. Hästar är härliga djur och drar Alltid folk inget undantag denna gång även om vi inte blev tilldelade bästa platsen så hittade en hel del besökande oss.

Sammanfattningsvis kan man säga att det inte var någon rast vila i helgen men det har varit en trevlig helg med många härliga möten, och mina jobbar kompisar (ingen nämnd ingen glömd) som ställer upp i ur o skur är ju så härliga.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *